Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Sep 22 2009, 10:31 AM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 368 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: Cluj Membrul Nr.: 16,815 |
Cred ca in fiecare familie romaneasca se face zacusca pentru iarna. Eu sunt fana zacusca cu vinete. Am incercat si zacusca cu fasole dar nu mi-a placut deloc (parca era facuta cu faina). Din cate am inteles exista si zacusca cu ciuperci, dar nu am avut norocul sa gust. Cred ca mi-ar place, intrucat imi plac ciupercile gatite oricum
Dar, sa nu ne abatem de la subiectul nostru. Iata mai jos reteta, si locul de unde am luat-o. ZACUSCA DE VINETE Ingrediente: 12 kg de vinete 2 kg ardei galben (cei de umplut de ex) 2 kg gogosari 2 kg ardei capia(rosu) 1 1/2 ulei (pt prajit) 1/2 ulei (pt deasupra in borcan) 4 kg rosii 3 kg ceapa 1 litru suc de rosii sare,piper,foi de dafin Cum se face? Vinete, ardeiul galben, gogosari de coc si se curata de coaja se lasa la scurs (eventual pana a doua zi) dupa care se toc marunt. Ceapa se curata se toaca mic (patratele) si ardeiul capia la fel. Se pune intr-o cratita mare ulei ( 1 1/2) la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute ardeiul capiat tocat (crud) se calesc bine impreuna circa o jumate de ora. Intre timp punem apa la fiert in care lasam citeva minute rosile sa se opareasca rosiele dupa care le curatam si le ..... Reteta completa e aici : Zacusca de vinete |
|
|
|
Sep 22 2009, 10:47 AM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
din pacate pentru mine, eu nu pot manca zacusca de vinete daca are prea multa ceapa si mult ardei. am arsuri la stomac si pe limba. insa pentru a o manca mai usor adaug niste pesmet la final si niste nuci. reduce aciditatea zacuscai. sau pun mere si pere.
-------------------- |
|
|
|
Sep 22 2009, 11:15 AM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
Si mama a facut zacusca...atat de vinete cat si de fasole...socrela a facut si de ciuperci ( ei sunt mari consumatori de ciuperci ).
Valentina...inca nu am auzit de pesmet, nuci, mere, pere...adaugate la materialul pt zacusca... -------------------- |
|
|
|
Sep 22 2009, 02:19 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
Nu prea se foloseste pentru ca, asa cum ziceam, reduce aciditatea zacuscai. dar cu fructe e buna, buna. si cu ulei de masline. ii da o aroma deosebita. e un pic altfel ce-i drept dar e la fel de delicioasa.
cu ciuperci inca n-am incercat, sunt curioasa. Pur si simplu, dupa ce pui ceapa si ardeiul, pui fie pesmet cu miere (dar atunci e zacusca de mancat pe loc, nu de pus pentru iarna) fie nuci, mere si pere. Iese o delicatese. Desi merele si perele sunt acidulate cand fierb, se bat cap in cap cu acidul de la ardei si ceapa si iese o zacusca fara acid. Iar nuca ii ia din grasime si ii da o aroma aparte. e o reteta adaptata in timp dupa nevoile stomacului meu -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 23rd May 2012 - 03:00 PM |