IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Zacusca de vinete
maxine
mesaj Sep 22 2009, 10:31 AM
Trimis la #1

Crin

Grup: Gradina
Postari: 368
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: Cluj
Membrul Nr.: 16,815

Cred ca in fiecare familie romaneasca se face zacusca pentru iarna. Eu sunt fana zacusca cu vinete. Am incercat si zacusca cu fasole dar nu mi-a placut deloc (parca era facuta cu faina). Din cate am inteles exista si zacusca cu ciuperci, dar nu am avut norocul sa gust. Cred ca mi-ar place, intrucat imi plac ciupercile gatite oricum

Dar, sa nu ne abatem de la subiectul nostru. Iata mai jos reteta, si locul de unde am luat-o.

ZACUSCA DE VINETE

Ingrediente:
12 kg de vinete
2 kg ardei galben (cei de umplut de ex)
2 kg gogosari
2 kg ardei capia(rosu)
1 1/2 ulei (pt prajit)
1/2 ulei (pt deasupra in borcan)
4 kg rosii
3 kg ceapa
1 litru suc de rosii
sare,piper,foi de dafin

Cum se face?

Vinete, ardeiul galben, gogosari de coc si se curata de coaja se lasa la scurs (eventual pana a doua zi) dupa care se toc marunt.
Ceapa se curata se toaca mic (patratele) si ardeiul capia la fel.
Se pune intr-o cratita mare ulei ( 1 1/2) la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute ardeiul capiat tocat (crud) se calesc bine impreuna circa o jumate de ora.
Intre timp punem apa la fiert in care lasam citeva minute rosile sa se opareasca rosiele dupa care le curatam si le .....

Reteta completa e aici : Zacusca de vinete
Go to the top of the page

+Quote Post
valentina
mesaj Sep 22 2009, 10:47 AM
Trimis la #2

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 748
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

din pacate pentru mine, eu nu pot manca zacusca de vinete daca are prea multa ceapa si mult ardei. am arsuri la stomac si pe limba. insa pentru a o manca mai usor adaug niste pesmet la final si niste nuci. reduce aciditatea zacuscai. sau pun mere si pere.

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj Sep 22 2009, 11:15 AM
Trimis la #3

Crin

Grup: Moderator Infogradina
Postari: 657
Inregistrat pe: 5-May 09
Membrul Nr.: 19,579

Si mama a facut zacusca...atat de vinete cat si de fasole...socrela a facut si de ciuperci ( ei sunt mari consumatori de ciuperci ).

Valentina...inca nu am auzit de pesmet, nuci, mere, pere...adaugate la materialul pt zacusca... unsure.gif

--------------------

De milioane de ani florile fabrica spini si de milioane de ani, totusi, oile mananca florile. Oare nu-i ceva serios sa cauti sa intelegi de ce florile se ostenesc sa mai fabrice spini care nu ajuta la nimic ?

+Quote Post
valentina
mesaj Sep 22 2009, 02:19 PM
Trimis la #4

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 748
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Nu prea se foloseste pentru ca, asa cum ziceam, reduce aciditatea zacuscai. dar cu fructe e buna, buna. si cu ulei de masline. ii da o aroma deosebita. e un pic altfel ce-i drept dar e la fel de delicioasa.

cu ciuperci inca n-am incercat, sunt curioasa.

Pur si simplu, dupa ce pui ceapa si ardeiul, pui fie pesmet cu miere (dar atunci e zacusca de mancat pe loc, nu de pus pentru iarna) fie nuci, mere si pere. Iese o delicatese. Desi merele si perele sunt acidulate cand fierb, se bat cap in cap cu acidul de la ardei si ceapa si iese o zacusca fara acid. Iar nuca ii ia din grasime si ii da o aroma aparte.

e o reteta adaptata in timp dupa nevoile stomacului meu biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 03:00 PM

Informatii Plante

Florarii

Poze Flori

Discutii despre plante si gradina