IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Dulceata de Gutui, e sezonul gutuilor
liliana
mesaj Oct 14 2009, 01:10 PM
Trimis la #1

Admin

Grup: Root Admin
Postari: 1,025
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

E sezonul gutuilor. Daca vrei sa te delectezi la iarna cu dulceata de gutui, iti propun o reteta:

4 gutui

1 kg de zahar
2 pahare apa
1 pastaie de vanilie
zeama de la o lamaie

Gutuile curatate, le-am taiat " chibrituri"

Se pun la fiert zaharul, zeama de lamaie, vanilia si 2 pahare apa , adunand spuma ce se formeaza. Cand siropul este aproape legat , se pun gutuile si se fieb pane ce s-a legat siropul. Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
floare_alba
mesaj Oct 16 2009, 07:39 PM
Trimis la #2

Crin

Grup: Moderator Infogradina
Postari: 657
Inregistrat pe: 5-May 09
Membrul Nr.: 19,579

Ce intersant...
Pe la noi nu se face asa ceva...iar eu nu am mancat niciodata...dar is curioasa de gustul dulcetii... rolleyes.gif

--------------------

De milioane de ani florile fabrica spini si de milioane de ani, totusi, oile mananca florile. Oare nu-i ceva serios sa cauti sa intelegi de ce florile se ostenesc sa mai fabrice spini care nu ajuta la nimic ?

+Quote Post
liliana
mesaj Oct 16 2009, 11:10 PM
Trimis la #3

Admin

Am mancat o singura data si am fost fermecata! Trebuie sa incerci, Floare Alba, o sa-ti placa.

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj Oct 17 2009, 02:07 PM
Trimis la #4

Crin

Din comert...nu prea am obiceiul sa cumpar asa ceva iar de facut in casa...chiar nu am nici o cunostinta care face dulceata de gutui...asa ca...voi astepta ocazia de a gusta de undeva... rolleyes.gif tongue.gif

--------------------

De milioane de ani florile fabrica spini si de milioane de ani, totusi, oile mananca florile. Oare nu-i ceva serios sa cauti sa intelegi de ce florile se ostenesc sa mai fabrice spini care nu ajuta la nimic ?

+Quote Post
liliana
mesaj Oct 28 2009, 05:05 PM
Trimis la #5

Admin

E buna si cea din comert. Am auzit, de la o cunostinta, ca e indicata si pentru persoanele cu diabet. Gutuile, fara zahar, sunt acrisoare si sunt delicioase in gem dar cum ziceam, fara zahar.

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj Nov 1 2009, 12:18 AM
Trimis la #6

Crin

Zilele trecute am primit de la bunica un borcanel cu compot de gutui...( a primit de la o vecina cateva asemenea fructe)...inca nu i-a venit randul sa-l gust...dar cred ca va fi gustos.... rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
maxine
mesaj Nov 9 2009, 05:42 PM
Trimis la #7

Crin

Grup: Gradina
Postari: 368
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: Cluj
Membrul Nr.: 16,815

Hmm, mama facea numai peltea. Nu ma intrebati ce e . E un fel de gem de gutui cu nush ce. Dar era atat de buna incat am confundat-o cu mierea. Mi-am si pus in ceai smile.gif)

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 02:56 PM

Informatii Plante

Florarii

Poze Flori

Discutii despre plante si gradina