IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Visinii si meriii mei, Intrebari la care nu am gasit raspuns
etudor
mesaj May 4 2011, 08:43 PM
Trimis la #1

Lalea
*

Grup: Gradina
Postari: 1
Inregistrat pe: 2-May 11
Membrul Nr.: 24,891

Buna seara!
Dragi prieteni,am in gradina mea tot soiul de pomi fructiferi pe rod.Printre ei am 3 visini mari.cu coroane frumoase. De 3ani infloresc ca sunt albi de floare dar fructe raman f putine si pe parcurs ,spre coacere cad de verzi si nu reusesc sa adun din 3 pomi nici macar 1,5kg fructe.care e cauza?
Am 10 meri in al 3-lea an de rodire si anul acesta din 10 meri(proveniti din plantatia Voinesti-Dambovita),doar 2 au avut cateva floricele ! Restul de 8 nici macar o singura floare. CARE sa fie cauza?Stropirea de iarna am facut-o.
Varog din suflet ajuti-ma cu un raspuns!
adresa mea este:nicolescuelena@yahoo.com--Nicolescu Elena Gura Ocnitei Str.bisericii 18. Dambovita
Go to the top of the page

+Quote Post
dorin7
mesaj Nov 21 2011, 08:08 PM
Trimis la #2

Lalea
*

Postari: 3
Inregistrat pe: 21-November 11
Membrul Nr.: 25,041

Sanatate !
Referitor la visini cred ca nu ai un soi de visin care sa-i polenizeze pe ceilalti. Solutia este sa plantezi soiuri bune polenizatoare ca: Mocanesti 16, Crisana 2, sau sa altoiesti ramuri de la aceste soiuri pe visinii existenti.
Alta solutie este sa cumperi hormoni de fructificare: Radovis(de la institutul Bios din Cluj), cu care sa stopesti pomii de 2 ori in perioada de fructificare. Asta este cea mai pragmatica rezolvare din punctul meu de vedere.
Cu merii pot fii 2 cauze : punctul de altoire poate fii ingropat in pamant asa ca sapi o copca (lucrarea se numeste copcit) in pamant si degajezi pamantul din jurul punctului de altoire si il lasi descoperit. Alta cauza poate fii lipsa un soi polenizator si poti sa plantezi un Malus floribunda (Mar japonez) care se gaseste la tot felul de Gardenuri sau cauti un Patul, fie sa il altoiesti intr-unul din meri, fie sa-l cumperi.

+Quote Post
dorin7
mesaj Nov 21 2011, 08:08 PM
Trimis la #3

Lalea
*

Postari: 3
Inregistrat pe: 21-November 11
Membrul Nr.: 25,041

Sanatate !
Referitor la visini cred ca nu ai un soi de visin care sa-i polenizeze pe ceilalti. Solutia este sa plantezi soiuri bune polenizatoare ca: Mocanesti 16, Crisana 2, sau sa altoiesti ramuri de la aceste soiuri pe visinii existenti.
Alta solutie este sa cumperi hormoni de fructificare: Radovis(de la institutul Bios din Cluj), cu care sa stopesti pomii de 2 ori in perioada de fructificare. Asta este cea mai pragmatica rezolvare din punctul meu de vedere.
Cu merii pot fii 2 cauze : punctul de altoire poate fii ingropat in pamant asa ca sapi o copca (lucrarea se numeste copcit) in pamant si degajezi pamantul din jurul punctului de altoire si il lasi descoperit. Alta cauza poate fii lipsa un soi polenizator si poti sa plantezi un Malus floribunda (Mar japonez) care se gaseste la tot felul de Gardenuri sau cauti un Patul, fie sa il altoiesti intr-unul din meri, fie sa-l cumperi.

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

3 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (3 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 02:46 PM

Informatii Plante

Florarii

Poze Flori

Discutii despre plante si gradina