IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Dracaena Fragrans massangeana, Ingrijire
gabibrandabul
mesaj Jan 16 2010, 01:52 PM
Trimis la #1

Lalea
*

Grup: Gradina
Postari: 7
Inregistrat pe: 2-August 09
De la: Cipru, Limassol
Membrul Nr.: 20,585

Buna.
De cateva zile am probleme cu dracaenele mele.Pe langa cele doua Marginata am si unele Massanegana.Am scos puii si i-a replantat pentru ca mi se parea ca se sufoca...devenise prea stufoasa planta.Un pui a murit deja
http://i749.photobucket.com/albums/xx139/g...na/SDC12635.jpg
iar la celalalt un brat s-a dus si un al doilea se ingalbeneste
http://i749.photobucket.com/albums/xx139/g...na/SDC12634.jpg
Stie cineva ce e de facut sa salvez macar al doilea puiut?

--------------------
[font="Comic Sans MS"][/font][color="#4169E1"][/color]

Gabitza
Go to the top of the page

+Quote Post
floare_alba
mesaj Jan 16 2010, 06:51 PM
Trimis la #2

Crin

Grup: Moderator Infogradina
Postari: 657
Inregistrat pe: 5-May 09
Membrul Nr.: 19,579

Ai dracenele de mult timp? Sunt niste plante de birou, frumoase si nepretentioase ....
imi place sanseviera ta... tongue.gif

Cum am mai scris si-n celalalt topic, experiente cu dracene nu am avut insa am cautat pt tine niste informatii...

Probleme specifice sunt legate de unele insecte, si de aprovizionarea ei cu apa ( cum ti am scris si n celalalt topic ).
Un sol afanat, care sa asigure un drenaj cat mai bun si rapid este principala conditie a dezvoltarii acestei plante in conditii optime. Un sol greu, argilos, care nu permite scurgerea apei, va crea rapid conditiile aparitiei mucegaiurilor.
In cazul in care apar pete pe frunze cauzele ar putea fi urmatoarele: planta este mentinuta in plin soare si ar trebui sa fie mutata la umbra (in caz contrar se va ajunge la pierderea frunzelor), acelasi efect avandu-l si o schimbare brusca de temperatura, absenta apei o perioada lunga de timp, sau un atac puternic al daunatorilor.
Se inregistreaza o arsura ruginie pe marginea frunzelor in cazul in care se aplica un exces de fertilizant.
pHul solului este destul de important, acesta trebuie mentinut la 6.0- 6.5
Conditiile optime de crestere sunt in lumina puternica, dar indirecta. Planta tolereaza insa bine asa cum am mai spus si zonele umbrite.
Solul din ghiveci va fi lasat sa se usuce intre doua udari.
Temperatura ideala este temperatura camerei. In timpul iernii, daca umiditatea din camere scade, este probabil sa se inregistreze o pierdere a foliajului, nu in totalitate insa.

--------------------

De milioane de ani florile fabrica spini si de milioane de ani, totusi, oile mananca florile. Oare nu-i ceva serios sa cauti sa intelegi de ce florile se ostenesc sa mai fabrice spini care nu ajuta la nimic ?

+Quote Post
valentina
mesaj Jan 16 2010, 08:54 PM
Trimis la #3

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 748
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Gabitza,

Nici eu nu am planta asta dar am cautat prin cartile mele de flori si gradinarit si am gasit cateva informatii. Dracaena fragrans "Massangeana" e una dintre cele mai vechi plante din lume.
Au nevoie de soare doar putin, s-a descoperit ca ii place mai mult umbra. Pamantul necesar e format din 2 parti de pamant de gradina si o parte nisip. Sunt plante foarte rezistente si, asa cum zicea si Floare Alba mai sus, nepretentioase.
Intre udari, pamantul trebuie sa se usuce. Adica, floarea nu se uda tot la 2-3 zile ci cand constati ca i s-a uscat pamantul iar o data pe luna e bine sa se foloseasca fertilizant - asta in perioada de crestere sau iarna spre primavara. Dar fertilizantul nu se aplica direct pe planta ci diluat. Am specificat asta pentru oamenii care vor cauta informatii despre cum se aplica fertilizantul, sa nu mi-o iei in nume de rau.

Ai spus ca ai scos puiutii. I-ai plantat direct sau cum ai facut? smile.gif E bine sa-i lasi intr-un borcan cu apa pana fac radacini si apoi in pamant. Iar cand ii pui in ghiveci, le uzi pamantul si nu lasi ghiveciul la soare direct.

Nu ai specificat daca ai pus si fertilizant la puiuti.

sper sa te ajute macar putin ce am scris. repet, multe din lucrurile pe care le-am scris sunt si pentru oamenii care cauta informatii legate de aceasta planta si care nu au prea multe cunostinte in acest domeniu smile.gif

--------------------

+Quote Post
gabibrandabul
mesaj Jan 17 2010, 02:35 PM
Trimis la #4

Lalea
*

Grup: Gradina
Postari: 7
Inregistrat pe: 2-August 09
De la: Cipru, Limassol
Membrul Nr.: 20,585

CITAT(valentina @ Jan 16 2010, 08:54 PM) *
Gabitza,

Nici eu nu am planta asta dar am cautat prin cartile mele de flori si gradinarit si am gasit cateva informatii. Dracaena fragrans "Massangeana" e una dintre cele mai vechi plante din lume.
Au nevoie de soare doar putin, s-a descoperit ca ii place mai mult umbra. Pamantul necesar e format din 2 parti de pamant de gradina si o parte nisip. Sunt plante foarte rezistente si, asa cum zicea si Floare Alba mai sus, nepretentioase.
Intre udari, pamantul trebuie sa se usuce. Adica, floarea nu se uda tot la 2-3 zile ci cand constati ca i s-a uscat pamantul iar o data pe luna e bine sa se foloseasca fertilizant - asta in perioada de crestere sau iarna spre primavara. Dar fertilizantul nu se aplica direct pe planta ci diluat. Am specificat asta pentru oamenii care vor cauta informatii despre cum se aplica fertilizantul, sa nu mi-o iei in nume de rau.

Ai spus ca ai scos puiutii. I-ai plantat direct sau cum ai facut? smile.gif E bine sa-i lasi intr-un borcan cu apa pana fac radacini si apoi in pamant. Iar cand ii pui in ghiveci, le uzi pamantul si nu lasi ghiveciul la soare direct.

Nu ai specificat daca ai pus si fertilizant la puiuti.

sper sa te ajute macar putin ce am scris. repet, multe din lucrurile pe care le-am scris sunt si pentru oamenii care cauta informatii legate de aceasta planta si care nu au prea multe cunostinte in acest domeniu smile.gif

Puiutii erau cu radacini deja.S-ar putea sa ma fi exprimat gresit.Erau in acelasi ghiveci 3 plantute..una mare si doua micute.Pe cele micute le-am transplantat.Fertilizant nu am pus, iar cand pun, il diluez in apa.
Nu ti-o iau in nume de rau, doamne fereste.Tu incerci doar sa ma ajuti..Multam mult!

--------------------
[font="Comic Sans MS"][/font][color="#4169E1"][/color]

Gabitza

+Quote Post
valentina
mesaj Feb 12 2010, 11:41 AM
Trimis la #5

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 748
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Cum ai rezolvat cu plantele? mai traiesc? ai reusit ceva? smile.gif

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 02:30 PM

Informatii Plante

Florarii

Poze Flori

Discutii despre plante si gradina