Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Oct 1 2009, 05:20 PM
Trimis la
|
|
|
Lalea ![]() Grup: Gradina Postari: 6 Inregistrat pe: 1-October 09 Membrul Nr.: 21,818 |
Acum 2 zile am achitzionat o planta foarte frumoasa numita Calathea (Stromanthe brightstar).
I-am schimbat ghiveciul si am puso intr-un ghiveci mai mare.I-am pus pamant din saculet pentru flori(Florimo). Am pozitionat-o intr-o zona luminoasa dar nu in bataia soarelui pentru ca am inteles ca nu ii place. I-am pus o apa, azi dimineatza i-am pulverizat frunzele cu apa si din cate am observat eu are niste pete maro mici pe ea (ca si cum ar fii uscata in zona respectiva), iar frunzele au inceput sa se increteasca pe capete. Are un aspect deshidradat parca desi pamantul e foarte bine ud si camera e aerisita pe tot parcursul zilei. Ce are trebui sa fac ca ma bucur pe deplin de frumusetea ei.......? |
|
|
|
Oct 2 2009, 12:15 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
nu e cam prematur sa-ti faci griji ca planta e pe moarte? dureaza putin pana se acomodeaza in noul ghiveci, cel putin florile mele cam asa patesc.
Calathea are nevoie de multa umiditate inclusiv in aer. poti incerca sa pui bilute de argila, care mentin umiditatea. ud-o mai des si mai bine las-o mai la umbra decat la soare, chiar daca nu e direct. se pleosteste de la soare. -------------------- |
|
|
|
Oct 2 2009, 01:08 PM
Trimis la
|
|
|
Lalea ![]() Grup: Gradina Postari: 6 Inregistrat pe: 1-October 09 Membrul Nr.: 21,818 |
Multumesc de raspuns o sa urmaresc intocmai sfaturile..............Cat despre umiditate imi fac griji ca stiu ca vine iarna si va trebui sa dau drumu si la incalzire...........daca ai putea sa ma ajuti sa ii gasesc ceva mijloc de ai mentine umidate: argila , pietris........ce ar fii mai indicat?
Petalele ei sa le pulverizez dimineatza cu apa? Are importanta ce apa ii pun.........potabila sau de la robinet? |
|
|
|
Oct 2 2009, 03:32 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
sa le luam pe rand:
- eu stiu ca plantelor le place mai mult apa statuta decat apa direct de la robinet. eu am 2 sticle cu apa anume pt flori, apa statuta de 2-3 zile. - argila retine umezeala destul de bine. daca nu merge cu argila, incearca sa pui pietris. teoretic ambele tin umiditate - pulverizeaza-le apa dimineata, inainte de a pleca de acasa. dar repet, nu lasa planta la soare, nu-i faci decat sa-i grabesti moartea. las-o mai degraba la umbra - daca dai drumul la incalzire, stropesti planta de mai multe ori pe zi si ii pui apa tot la 2-3 zile. e important sa aiba pamantul umed mereu. temperatura trebuie sa fie constanta. daca ai pus-o intr-un loc, nu o mai muta de acolo decat daca nu are umiditate. florilor nu le place sa fie mutate dintr-un loc in altul. -------------------- |
|
|
|
Oct 2 2009, 04:37 PM
Trimis la
|
|
|
multumesc mult pentru sfaturi..........eu si floricica mea iti suntem recunoscatori.
Floricica mea din cate am observat eu are niste pete albe pe ea( arata ca si un mucegai) si din cate observ eu petele acelea albe se transform cu zilele in pete uscate de culoare moronie . Si varfurile la planta sunt uscate la cateva frunze.... Marginile sunt incretzine si destul de uscate... Ar trebui sa folosesc ceva solutie? Daca ma uit pe dosul frunzei se vad bine conturate acele puncte albe care apoi devin maro si uscate.... Imi cer scuze pentru insistentele mele dar e prima mea floricica si vreau sa ma bucur pe deplin de ea..... Am adaugat si niste poze pentru a vedea mai exact problema ei. |
|
|
|
Oct 3 2009, 08:25 PM
Trimis la
|
|
|
Narcisa ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 43 Inregistrat pe: 18-August 09 De la: bucuresti Membrul Nr.: 20,824 |
eu cred daca nu e prea tarziu pentru raspunsul meu ca ai achizitionato deja bonlava,daca are pete pe ia si arata ca un mucegai sa nu fie infectata cu paduchi lanosi si eu am patit asa deci: controleazo bine si daca la un momendat observi ca acel mucegai arata ca o vata :atunci ori folosesti mospilan ori o tratezi cu apa si spirt ,inainte fai un dus caldut . ceilalti membri ce parere aveti?
-------------------- www.adda2000.sunphoto.ro
|
|
|
|
Oct 3 2009, 08:51 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
De acord cu Adda, cred ca trebuie curata de paduchii lanosi. Si florile maica-mii au fost afectate recent de paduchii astia si s-a descotorosit de ei cu Mospilan.
-------------------- |
|
|
|
Oct 3 2009, 11:27 PM
Trimis la
|
|
|
multumesc mult de ajutor...........o sa astept pana luni si o sa ma duc la fitofarmacie sa caut mospilan..........
problema e ca daca nu gasesc aici la mine nu stiu de unde sa il comand.........l-am cautat si pe internet si nu am gasit nicaieri de unde sa il comand.....nu aveti vreo idee de unde as putea sa il comand.......e lichid sau praf..........cum sa il utilizez mai eficient pentru a scapa cat mai repede de paduchii lanosi |
|
|
|
Oct 5 2009, 09:39 AM
Trimis la
|
|
|
yipi yipiy
Daca stie cineva o utilizare mai eficienta a mospilanul? Va tzin la curent cu evolutia plantei.....sper sa reusim sa o salvam |
|
|
|
Oct 5 2009, 10:30 AM
Trimis la
|
|
|
Narcisa ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 43 Inregistrat pe: 18-August 09 De la: bucuresti Membrul Nr.: 20,824 |
yipi yipiy Daca stie cineva o utilizare mai eficienta a mospilanul? Va tzin la curent cu evolutia plantei.....sper sa reusim sa o salvam da la 7-12 zile si totul o sa fie ok. sa nu iti faci griji si eu am patit -------------------- www.adda2000.sunphoto.ro
|
|
|
|
Oct 5 2009, 11:41 AM
Trimis la
|
|
|
da la 7-12 zile si totul o sa fie ok. sa nu iti faci griji si eu am patit Mersi de incurajare adda2000. Am niste nedumeriri in legatura cu mopsilanu......tipul de la fitofarmcie nu stia prea multe.....stii era genu de om pe care il intrebai o utilizare mai detaliata si el se facea ca nu te aude.A stiut sa imi zica doar atat: dizolvi 1 pliculet de 1,5 gr in 4 l de apa si uzi floricica(pamantul cat si petalele). As vrea sa te intreb niste detalii care tot ma bat la cap: deci iau pliculetul de 1,5 gr il diluez in apa ud floricica(pamantul cat si petalele)......dupa 3-4 zile ar trebui sa ud din nou plantutza ca am inteles ca ea trebe udata de 2 ori pe saptamana sa nu se ofileasca(cand o ud a doua oara intr-o saptamana o ud cu apa curata sau cu din solutia de 4 l).Dupa cum zicea si tu adda2000 mopsilanul se foloseste doar la 7-12 zile? Cant intru in a doua saptamana arunc restu de insecticid diluat(cei 3 litri aprox care mi-au ramas) si folosesc un pliculetz nou pe care il diluez din nou in 4 l de apa si il folosesc numai o saptamana? Stiu ca te-am derutat cu atatea intrebari capcana poate nu intelegi nimic din ce am zis ca cred ca nici eu nu as intelege daca as mai citi odata Imi cer scuze pentru insistentele mele dar e prima mea floricica si tzin tare mult sa o salvam si sa creasca mare mare si frumoasa. |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 23rd May 2012 - 02:28 PM |