Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Apr 6 2009, 09:47 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator InfoMariaj.ro Postari: 413 Inregistrat pe: 26-March 09 De la: Cluj, Oradea, Brasov, Timisoara Membrul Nr.: 17,327 |
Salutare voua!
Eu am primit o planta minunata, Tassmania (cel putin asa scrie pe biletelul atasat de ghiveci). E absolut superba. Insa, am o problema de cateva zile cu ea. A mucegait pamantul. Nu am udat-o excesiv, mi-a spus cel care mi-a dat-o am cum sa ud. Dar degeaba, in partea de sus, pamantul are un strat de mucegai pe el. I-am luat niste betisoare de ingrasamant, sa cad ce efect au. Problema la mine cred ca e si cu lumina. Stau intr-o zona tare umbrita, la etajul I si am foarte multi pomi in fata, plus un bloc mai inalt. Sa fie si asta?! -------------------- Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat. (Albert Einstein)
|
|
|
|
Apr 7 2009, 03:48 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
Buna Iana. sa stii ca si eu am avut problema asta. dar la mine era din cauza umiditatii excesive. apoi, cand m-am mutat de la bloc si am facut loc florilor intr-o camera separata, le-am udat tot la 2-3 zile si n-am prea avut probleme. e posibil sa fie ghiveciul si pamantul de vina. daca ai primit-o intr-un ghiveci temporar, dinacela de plastic subtire, incearca sa-i schimbi pamantul si ghiveciul.
-------------------- |
|
|
|
Apr 7 2009, 04:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator InfoMariaj.ro Postari: 413 Inregistrat pe: 26-March 09 De la: Cluj, Oradea, Brasov, Timisoara Membrul Nr.: 17,327 |
Multumesc mult pentru sfat! Voi incerca varianta asta pentru ca oricum ghiveciul in care e, e cam mic pentru ea.
Merci!!! -------------------- Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat. (Albert Einstein)
|
|
|
|
Apr 7 2009, 04:21 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 368 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: Cluj Membrul Nr.: 16,815 |
cred ca e ok sa o tii la umbra. eu am avut o calatea ca a ta, si am tinut-o la soare. toate frunzele s-au parlit. si am inteles de la un inginer horticultor ca e ok sa o tii la umbra, pentru ca in fond este planta de umbra.
|
|
|
|
Apr 9 2009, 04:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 523 Inregistrat pe: 29-October 08 Membrul Nr.: 14,943 |
ce frumoasa planta ai. floarea mea unica (gardenia) cam e pe moarte . si mie mii lene sa o inviu:))
-------------------- I'm hard to get Jack. All you have to do is asq
|
|
|
|
Apr 12 2009, 10:20 PM
Trimis la
|
|
Am schimbat casutele plantelor
sper sa se acomodeze repede in ghivecele noi si mai mari Am cumparat si ingrasamant special, mi-am tratat pamantul, pamantul vechi l-am ars putin in cuptor ca sa distrug baiurile pe care le avea si apoi l-am amestecat cu pamant proaspat (l-am luat din Bricostore, sper sa fie ok). Is cu ochii pe ele sa vad daca le place. o saptamana faina! -------------------- Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat. (Albert Einstein)
|
|
|
|
Apr 15 2009, 01:36 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 368 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: Cluj Membrul Nr.: 16,815 |
sa ne mai povestesti iana ce fac plantele tale.
mama a adus acuma acasa o "limba soacrei". sincer e cam urata. |
|
|
|
Apr 22 2009, 05:09 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
cum e limba soacrei?
-------------------- |
|
|
|
Apr 24 2009, 09:02 AM
Trimis la
|
|
pun acuma o poza.
sansevieria.jpg ( 37.34k )
Numarul de Transferari: 1E cea din dreapta. Din cate am citit: e o planta robusta si convenabila pentru holuri, scari , spatii mai putin incalzite. (ca maicamea a pus-o langa Tv e alta problema). Nu trebuie udata prea mult. Poate sta de la temperaturi intre 5-10 grade C la de 20 grade C. In conditii optime infloresc odata pe an. Cu toate acestea mie nu mi-e draga. |
|
|
|
May 5 2009, 10:48 PM
Trimis la
|
|
Ajutoooooooooooooooooooooooooor!!!!!!!!!!!1
Tassmania mea moare u stiu ce abi are, ceva nu-i place dar nu-mi dua seama ce. Am udat-o doar jos in farurie, i-am mai zgandarit pamantul, nu stiu ce nu-i place. Florile i s-au usca dintr-o data, in 2 zile nu am mai avut ncii o floare la ea, si erau asa frumaose, mari si portocalii. Acum vad ca toata s-a pleostit... Ufff, asa de rau imi pare.. -------------------- Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat. (Albert Einstein)
|
|
|
|
May 6 2009, 09:30 AM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
mama a adus acuma acasa o "limba soacrei". sincer e cam urata. Planta respectiva se numeste Sanseviera....si sunt mai multe tipuri din aceasta categorie... -------------------- |
|
|
|
May 6 2009, 12:15 PM
Trimis la
|
|
pun acuma o poza.
sansevieria.jpg ( 37.34k )
Numarul de Transferari: 1E cea din dreapta. Din cate am citit: e o planta robusta si convenabila pentru holuri, scari , spatii mai putin incalzite. (ca maicamea a pus-o langa Tv e alta problema). Nu trebuie udata prea mult. Poate sta de la temperaturi intre 5-10 grade C la de 20 grade C. In conditii optime infloresc odata pe an. Cu toate acestea mie nu mi-e draga. Maxine, nu e urata. E planta cu frunze, are frumusetea ei. Sincera sa fiu, chiar imi place cum arata in poza. -------------------- |
|
|
|
May 7 2009, 10:55 AM
Trimis la
|
|
Ajutoooooooooooooooooooooooooor!!!!!!!!!!!1 Tassmania mea moare u stiu ce abi are, ceva nu-i place dar nu-mi dua seama ce. Am udat-o doar jos in farurie, i-am mai zgandarit pamantul, nu stiu ce nu-i place. Florile i s-au usca dintr-o data, in 2 zile nu am mai avut ncii o floare la ea, si erau asa frumaose, mari si portocalii. Acum vad ca toata s-a pleostit... Ufff, asa de rau imi pare.. |
|
|
|
May 7 2009, 10:55 AM
Trimis la
|
|
valentina ii urata de numa. preferam o schefflera.
stiu ca o cheama sansevieria dar popular asa i se zice: limba soacrei. ce nume simpatic are |
|
|
|
May 11 2009, 12:35 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Oare cine i-o fi pus numele asta?
-------------------- |
|
|
|
May 11 2009, 02:30 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 523 Inregistrat pe: 29-October 08 Membrul Nr.: 14,943 |
multumita cu deductia lili? -------------------- I'm hard to get Jack. All you have to do is asq
|
|
|
|
May 14 2009, 11:41 AM
Trimis la
|
|
Gata, a murit tasmania mea...
Intr-o dimineata, toate cele 6 flori ii erau uscate, desi frunzele pareau ca si-au revenit. le-am taiat, in speranta ca planta isi va reveni. Din pacate, nu. A treia dimineata am fost socata. Frunzele toate ii erau invelite intr-o chestie asemanatoare cu panza de paianjen, alba, semitransparenta si lipicioasa, doar frunzele, tulpinele frunzelor nu. Cu o seara inainte parea sa dea semne de oboseala, dar nu am vazut nimic dubios la ea. Dimineata, m-am panicat. Mai ales ca mie mi-e frica de paianjeni in ultimul hal. Nu am gasit nici un paianjen, nimic, in schimb am gasit niste chestii mici, mici, mici, albe, ca ouale de paianjeni, foarte lipicioase pe ea. Am curata-o cat am putut, insa seara cand am ajuns acasa, era uscata complet,. Parca ceva i-a supt seva foarte rapid. O sa-mi fie dor de ea... -------------------- Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat. (Albert Einstein)
|
|
|
|
May 14 2009, 02:11 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
Imi pare rau...
Dar poate a ucis-o diavolul tasmanian.... -------------------- |
|
|
|
May 14 2009, 02:13 PM
Trimis la
|
|
Imi pare rau... Dar poate a ucis-o diavolul tasmanian.... Da, un prieten mi-a zis ca e cu siguranta un paianjen tropical, ca numai aia omoara asa plantele si ca din chestiile ale mici mici albe vor iesi milioane de paianjeni tropicali -------------------- Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat. (Albert Einstein)
|
|
|
|
May 14 2009, 02:17 PM
Trimis la
|
|
Vaiiiiiiiiiii...groaznic....
Sa faci ceva ca sa nu ne invadeze acele mici fiinte tropicale... Mai ai si alte flori pe aksa? Sa nu ti le afecteze, cumva.... -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 23rd May 2012 - 02:27 AM |