Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
May 5 2009, 04:57 PM
Trimis la
|
|||
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
Buna ziua tuturor...
Am deschis acest topic ca prin intermediul lui sa facem cunoscute si altora, plantele noastre iubite din gradina proprie, a cunostintelor sau din alte locuri dragi noua... -------------------- |
||
|
|
|||
May 5 2009, 05:06 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
-------------------- |
|
|
|
May 6 2009, 12:13 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
Floare Alba, ai flori tare frumoase. cat timp petreci ingrijindu-le?
-------------------- |
|
|
|
May 6 2009, 12:27 PM
Trimis la
|
|
Nu mult....pentru ca ele nu rasar chiar in acelasi timp....
Am norocul sa locuiesc atat la bloc cat si la casa ( unde avem si gradina cu flori...) si sa am flori din productia proprie... Peste putin timp...vor inflorii trandafirii si alte plantutze... V-as pune si poze dar nu cred ca voi reusi.... -------------------- |
|
|
|
May 6 2009, 03:02 PM
Trimis la
|
|
Voi nu aveti gradina cu flori?
Iata alte plante dragi mie... LALELE ![]() ![]() NARCISA
-------------------- |
|
|
|
May 6 2009, 03:51 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 523 Inregistrat pe: 29-October 08 Membrul Nr.: 14,943 |
bunica-mea are, dar nu am poze.
in gradina avea niste irisi superbi de un mov inchis. foarte frumosi. in fata blocului am niste trandafiri dar inca nu au inflorit. -------------------- I'm hard to get Jack. All you have to do is asq
|
|
|
|
May 6 2009, 04:11 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
eu trebuie sa-mi pozez gradina dar acum e tare neingrijita. adevarul e ca am fost cam lenesa primavara asta. am doar ceva poze facute de aproape, anul trecut. sper sa reusesc sa le urc pe net. sunt facute de o prietena care s-a indragostit de cateva flori.
gata, am reusit sa le pun online. ![]()
-------------------- |
|
|
|
May 6 2009, 04:11 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 368 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: Cluj Membrul Nr.: 16,815 |
vai ce frumoase sunt. vad ca aveti cu toatele o mica pasiune pentru flori mov
|
|
|
|
May 6 2009, 06:48 PM
Trimis la
|
|
vai ce frumoase sunt. vad ca aveti cu toatele o mica pasiune pentru flori mov eu mai mult pentru alb, bleu, mov....si restul.... -------------------- |
|
|
|
May 6 2009, 09:43 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Eu ma laud cu 2 ghivece in care am pus menta. Si cam atat!
-------------------- |
|
|
|
May 7 2009, 09:35 AM
Trimis la
|
|
Daca tot ai pomenit de menta...eu am surprins, in calatoriile mele cu camera prin imprejurimi, un covor de izma(menta).
Iata si rezultatul...
-------------------- |
|
|
|
May 7 2009, 10:31 AM
Trimis la
|
|
Am avut si eu in spatele gradinii o groaza de menta dar am taiat-o si am uscat-o pentru ceai. E tare bun cand ai nasul infundat. Infuziile cu ceai de menta sunt extraordinare, mereu ma scapa de raceli
-------------------- |
|
|
|
May 7 2009, 11:58 AM
Trimis la
|
|
Eu pentru ceai am cules flori de soc si salcam....e fff bun ( mai ales cu putina lamaie )...yamiiiiii
Peste cateva saptamani vor inflorii iar...si din nou ne vom face provizii pe iarna... Socata facuta in casa, va place? -------------------- |
|
|
|
May 7 2009, 12:43 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 523 Inregistrat pe: 29-October 08 Membrul Nr.: 14,943 |
Eu sunt omul cafelelor. ceau doar cand ii musai.
Socata, nici nu prea stiu ce gust are. Cu ce seamana? -------------------- I'm hard to get Jack. All you have to do is asq
|
|
|
|
May 7 2009, 03:48 PM
Trimis la
|
|
Eu sunt omul cafelelor. ceau doar cand ii musai. Socata, nici nu prea stiu ce gust are. Cu ce seamana? offfffffff chiar nu stiu cu ce seamana...cu socul... Este un suc deosebit si daca il pastrezi si in frigider este si mai gustos....si sanatos...e BIO Eu as putea bea numai suc de soc.... Off topic: La voi in BH e fabrica de sucuri Rieni Drinks....si au suc de soc cu lamaie, Frutti fresh...cred ca asa am vazut la reclama tv... -------------------- |
|
|
|
May 7 2009, 05:10 PM
Trimis la
|
|
Dar , ca sa imi largesc bagajul de cunostinte am sa imi fac vara asta suc de socata. Pe cand apare? Sa lasi reteta. -------------------- I'm hard to get Jack. All you have to do is asq
|
|
|
|
May 7 2009, 06:34 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Sucul de soc se face cu lamaie, flori uscate de soc, apa si zahar.
Taica-meu ne facea mereu in copilarie, cand nu se gaseau la orice colt sucuri. Unii mai pun si drojdie, sa fermenteze mai repede, dar nu recomand. Te imbeti! Taica-meu face in felul urmator: se umple un borcan de 15 litri, se pun vreo 4-5 lamai taiate felii subtiri, si cateva flori de soc. Nu foarte multe pentru ca sucul devine mucios. Zahar cam 1 kg sau depinde cat vrei sa fie de dulce sau acru. Se sigileaza borcanul si se lasa la soare, cam 1 saptamana. Tati il lasa adeseori si 2 saptamani, era mai bun sucul. Apoi se strecoara in sticle mai mici, se baga la frigider pe rand si se bea. Voila! Suc natural de soc si lamaie! In copilarie ne bateam pentru sucul asta. Nu se compara cu nimic de la magazin -------------------- |
|
|
|
May 7 2009, 06:50 PM
Trimis la
|
|
Sucul de soc se face cu lamaie, flori uscate de soc, apa si zahar. Taica-meu ne facea mereu in copilarie, cand nu se gaseau la orice colt sucuri. Unii mai pun si drojdie, sa fermenteze mai repede, dar nu recomand. Te imbeti! Taica-meu face in felul urmator: se umple un borcan de 15 litri, se pun vreo 4-5 lamai taiate felii subtiri, si cateva flori de soc. Nu foarte multe pentru ca sucul devine mucios. Zahar cam 1 kg sau depinde cat vrei sa fie de dulce sau acru. Se sigileaza borcanul si se lasa la soare, cam 1 saptamana. Tati il lasa adeseori si 2 saptamani, era mai bun sucul. Apoi se strecoara in sticle mai mici, se baga la frigider pe rand si se bea. Voila! Suc natural de soc si lamaie! In copilarie ne bateam pentru sucul asta. Nu se compara cu nimic de la magazin Bravo...ai mare dreptate.... Si reteta aceasta este....merita sa incercati mai ales ca incep sa apara si florile de soc...( eu pe la mine am vazut cateva inflorite ). -------------------- |
|
|
|
May 7 2009, 11:00 PM
Trimis la
|
|
Offffffff...sunt asa de suparata....in seara asta, in timp ce stropeam florile, am observat pe varfurile trandafirilor paduchi verzi ingramaditi....ce ataca bobocii si frunzulitele tinere...
Primul bobocel de trandafir din acest an...
-------------------- |
|
|
|
May 8 2009, 08:20 AM
Trimis la
|
|
floare, eu spalam tulpinile cu apa si sapun, pe vremea cand nu se prea gaseau solutii de tratare. acum cred ca gasesti la florarii solutii speciale impotriva acestor paraziti.
Poti cauta Mospilan sau Zolone, dar eu spun sa incerci sa speli cu apa calduta si sapun. La mine mereu dadea rezultate -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 23rd May 2012 - 02:33 AM |