IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Gardenia
anamaria.larisa
mesaj Sep 20 2009, 12:30 PM
Trimis la #1

Narcisa
**

Grup: Gradina
Postari: 34
Inregistrat pe: 2-July 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 20,115

am primit o gardenie f.f.f.f. frumoasa.cand am primit-o era plina de boboci si flori,iar acum i-au cazut si bobocii si frunzele.frunzele s-au facut maronii si nu stiu de ce.ma puteti ajuta?multumesc

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
adda2000
mesaj Sep 21 2009, 11:51 AM
Trimis la #2

Narcisa
**

Postari: 43
Inregistrat pe: 18-August 09
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 20,824

buna ,cred ca o uzi prea mult excesul de apa duce la patarea frunzelor probabil isi pierde boboci din cauza ca nu are nici lumina suficienta si apa dura de la robinet e unul din motive, ea ie iubitoare de fier infige un cui in ghiveci sper sa nu o pierzi a mea o am de 3 ani si poti sa o vezi pe sun photo in albumul meu adda2000 si de curand am mai primit o gardenie care e plina de boboci si din fericire ii merge bine

--------------------
www.adda2000.sunphoto.ro

+Quote Post
maxine
mesaj Sep 22 2009, 09:52 AM
Trimis la #3

Crin

Postari: 368
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: Cluj
Membrul Nr.: 16,815

Hm... Eu aveam o gardenie si o udam in fiecare zi cate putin. De asemenea adaugam in sticla in care era apa un pic de otet. (cam un capac la un litru de apa)
De asemenea poti folosi un fertilizant pentru acidofile. Sa speram ca isi va reveni

+Quote Post
maxine
mesaj Sep 22 2009, 09:56 AM
Trimis la #4

Crin

De asemenea de vina pentru pierderea bobocilor poate fi si mutarea plantei, schimbarea locului, lumina insuficienta, gardenia fiind extrem de sensibila la modificarea factorilor externi de mediu.

+Quote Post
valentina
mesaj Sep 22 2009, 10:50 AM
Trimis la #5

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 748
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

e buna ideea cu fierul in ghiveci. si eu am facut la fel, la sfatul unei vecine si nu mi-a venit sa cred ca planta mea si-a revenit incet-incet. ce-i drept, nu i-am mai schimbat locul de atunci, ca de aia incepuse sa moara, i-am schimbat ghiveciul si locul, ca se facuse cam prea mare pentru ghiveciul de la florarie.

asta cu otetul nu o stiam, mersi Maxine de sfat.

--------------------

+Quote Post
adda2000
mesaj Sep 25 2009, 09:28 AM
Trimis la #6

Narcisa
**

CITAT(valentina @ Sep 22 2009, 10:50 AM) *
e buna ideea cu fierul in ghiveci. si eu am facut la fel, la sfatul unei vecine si nu mi-a venit sa cred ca planta mea si-a revenit incet-incet. ce-i drept, nu i-am mai schimbat locul de atunci, ca de aia incepuse sa moara, i-am schimbat ghiveciul si locul, ca se facuse cam prea mare pentru ghiveciul de la florarie.

asta cu otetul nu o stiam, mersi Maxine de sfat.

si totusi nu exista riscul de a o pierde cu otet?

--------------------
www.adda2000.sunphoto.ro

+Quote Post
maxine
mesaj Sep 30 2009, 10:16 AM
Trimis la #7

Crin

pai nu pui direct otet. pui de un capac de otet si il diluezi intr-un litru de apa.
perioada in care ii aplicam tratamentul acesta plantei mele a fost cel mai bun pentru ea.
incearca smile.gif

+Quote Post
adda2000
mesaj Oct 2 2009, 12:51 PM
Trimis la #8

Narcisa
**

CITAT(maxine @ Sep 30 2009, 10:16 AM) *
pai nu pui direct otet. pui de un capac de otet si il diluezi intr-un litru de apa.
perioada in care ii aplicam tratamentul acesta plantei mele a fost cel mai bun pentru ea.
incearca smile.gif

maxine eu incerc si nu am una am doua gardenii vezi ca daca mor, o iau pe a ta si daca si mai infloreste des e ok.gardenia mea care o am de 3 ani nu a mai inflorit in rest e sanatoasa si frumoasa

--------------------
www.adda2000.sunphoto.ro

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 02:18 PM

Informatii Plante

Florarii

Poze Flori

Discutii despre plante si gradina