Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Mar 11 2009, 03:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
In fiecare an, cand vine popa sa sfinteasca apartamentul de Boboteaza, ii cer cateva fire de busuioc din buchetul cu care stropeste casa.
Am plantat busuiocul ala intr-un ghiveci si in altul am pus seminte cumparate de la magazin. Busuiocul de la popa a iesit, a crescut mare si frumos. Dadea o aroma extraordinara, mai ales ca era primavara. Busuiocul de la magazin a iesit putin insa s-a uscat repede. Anul acesta n-a venit popa pe la noi si nu am busuioc. Tare mult as vrea. Daca ma duc la biserica si "fur" e bai mare? ![]() Asta e cel de la popa ![]() Asta e cel cumparat din magazin! -------------------- |
|
|
|
Mar 16 2009, 05:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 523 Inregistrat pe: 29-October 08 Membrul Nr.: 14,943 |
lili lili, acuma in postul pastelui faci tu din astea?
dar tre sa recunosc, are o aroma grozava in mancare. stiu ca mi-am uscat o ramura intr-o carte si acuma mai simt mirosul de busuioc. oricum cand simt miros de busuioc imi aduc aminte de babele din sat cum veneau de la biserica imbracate in negru si cu frunze de busuioc in mana. -------------------- I'm hard to get Jack. All you have to do is asq
|
|
|
|
Mar 17 2009, 02:50 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Cu prima ocazie cand ajung pe la vreo biserica, o sa fur o ramura de busuioc. Imi place prea mult aroma. Mai ales in mancare, cum ziceai tu
Ma iarta cel de Sus, doar nu dau in cap cuiva. Doar iau o ramurica uscata de busuioc sa-l plantez. Practic voi creea alte plante -------------------- |
|
|
|
Mar 18 2009, 11:36 AM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 523 Inregistrat pe: 29-October 08 Membrul Nr.: 14,943 |
scoate-te.
mie in spaghetti imi place sa pun oregano. da un gust bestial. -------------------- I'm hard to get Jack. All you have to do is asq
|
|
|
|
Mar 18 2009, 11:39 AM
Trimis la
|
|
In spaghete merge bine si busuiocul. In paste, iei busuioc proaspat, il speli si il tai marunt. Apoi il amesteci cu pastele. e dementiala aroma!
-------------------- |
|
|
|
May 25 2009, 03:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
Pe la noi, f rar se foloseste busuiocul in mancare ( familia largita a mea, cu siguranta nu utilizeaza aceasta planta ca si condiment )...oregano...tot rar il folosesc si eu in prepararea pastelor...
In schimb folosesc patrunjel, telina ( la ciorbitze ).... -------------------- |
|
|
|
May 25 2009, 04:37 PM
Trimis la
|
|
mie imi plac foarte tare mirodeniile in mancare. parca mancarea e seaca. mai nou imi place tare mult rozmarinul.
bine, floare alba pentru noi romanii patrunjelul si telina sunt ierburi clasice -------------------- I'm hard to get Jack. All you have to do is asq
|
|
|
|
May 25 2009, 06:37 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
si mancarurile tot clasice...ne plac...
nici rozmarinul nu se prea foloseste.... -------------------- |
|
|
|
May 25 2009, 09:24 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
Pe la noi, f rar se foloseste busuiocul in mancare ( familia largita a mea, cu siguranta nu utilizeaza aceasta planta ca si condiment )...oregano...tot rar il folosesc si eu in prepararea pastelor... In schimb folosesc patrunjel, telina ( la ciorbitze ).... Telina si patrunjelul sunt indispensabile supei. insa busuiocul da o aroma aparte pastelor. am cumparat recent ceva sos de tomate cu busuioc. aroma e incredibila. aproape ca-mi venea sa mananc sosul ala pe paine. cred ca o sa-mi plantez cateva seminte de busuioc. -------------------- |
|
|
|
May 25 2009, 11:09 PM
Trimis la
|
|
Si mama la tara a pus 5 fire de busuioc ( rasad ) in pamant - pentru ca le-a primit - dar nu neaparat pentru mancare...
-------------------- |
|
|
|
May 26 2009, 01:54 PM
Trimis la
|
|
Am uitat de leustean. Ce ar fi ciorba de miel fara leustean?
-------------------- I'm hard to get Jack. All you have to do is asq
|
|
|
|
May 26 2009, 03:25 PM
Trimis la
|
|
Ciorba de miel....yaccccccc .....noi nu mancam preparate culinare care au la baza carnea de miel...
Fiecare cu preferintele lui.... -------------------- |
|
|
|
May 26 2009, 08:37 PM
Trimis la
|
|
Sa stii ca ciorba de miel n-ar fi buna fara leustean. E cea mai buna "iarba" care alunga mirosul de oaie. De fapt, nici ciorba de vacuta nu o mananc daca nu are leustean sau telina in ea.
Floare: fiecare cu preferintele culinare. Eu am copilarit cu friptura de miel, in fiecare an de Paste. Taica-meu e expert. Face cea mai buna friptura de miel, miroase dumnezeieste in bucatarie cand o face. Nici nu stii ca e miel -------------------- |
|
|
|
May 27 2009, 09:39 AM
Trimis la
|
|
friptura de ied e mult mai buna. nu are gustul ala specific de oaie.
ca sa nu vorbim de friptura de iepure cu dafin si vin. ah .... -------------------- I'm hard to get Jack. All you have to do is asq
|
|
|
|
May 27 2009, 03:47 PM
Trimis la
|
|
Da...fiecare cu preferintele culinare....dar din cate ai insirat tu....nimic nu preparam...suntem impotriva acestor mancaruri( adica nu ne plac si nu facem risipa )....iar de Paste, nu gatim cu carne de miel....
-------------------- |
|
|
|
Jun 10 2009, 12:22 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 368 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: Cluj Membrul Nr.: 16,815 |
Lucruri interesante despre busuioc:
1. Nu tocati niciodata frunzele de busuioc: zdrobiti-le sau rupeti-le. 2. Frunzele merg in special cu rosii parghuite si cu ardei copti. 3. Se potriveste cu sunca afumata si branza. 4. Gustul sau merge surprinzator de bine cu ciocolata amaruie. 5. Pentru a pastra la congelator busuiocul, ungeti frunzele pe ambele parti cu ulei de masline si inveli-le intr-o hartie speciala inainte de a le pune la pastrare in recipiente sigilate. 6. Pastrati frunzele intregi, in ulei de masline cu sare, sau puneti-le in recipiente anticorozive. 7. Frunzele se pastreaza bine si in otet, obtinandu-se un sos savuros pentru salate. Ce de lucruri noi. Acuma mii pofta de ciocolata |
|
|
|
Jun 10 2009, 01:25 PM
Trimis la
|
|
Chiar ca sunt noi si pentru mine...cine stie, poate in viitor imi vor fi utile....
Dar eu niciodata n-as combina ciocolata cu asa ceva deoarece aia amaruie nu-mi place iar pe cealala prefer sa o savurez asa... Saptamana trecuta am facut cioco de casa cu stafide si nuci...a fost ff buna... -------------------- |
|
|
|
Jun 10 2009, 04:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 368 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: Cluj Membrul Nr.: 16,815 |
Cred ca ar fi mers niste frunze de menta cu ciocolata de casa. I-ar fi dat un gust racoritor.
|
|
|
|
Jun 10 2009, 10:34 PM
Trimis la
|
|
Mda...unora chiar le plac asemenea combinatii mai ciudate...dar mie nu-mi plac...si nu ma tenteaza sa incerc...
-------------------- |
|
|
|
Jun 24 2009, 09:32 AM
Trimis la
|
|
Ce nu pot eu sa incerc nici cum sunt mancarurile chinezesti/japoneze/fructe de mare.
Am la instant o senzatie de greata. |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 23rd May 2012 - 02:22 AM |