Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Sep 22 2009, 10:19 AM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 368 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: Cluj Membrul Nr.: 16,815 |
Nu am stiut unde sa pun postul asta, asa ca l-am pus aici.
Am citit undeva ca un defect al bucatariei romanesti ar fi lipsa utilizarii condimentelor. Si inclin sa ii dau dreptate. In afara de un pic de oregano folosit in spaghetti, sare, piper si foi de dafin, nu folosesc nimic. (nici maicamea) Voi ce condimente folositi in mancare? |
|
|
|
Sep 22 2009, 10:46 AM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
Eu folosesc oregano si busuioc la spaghette, busuioc la multe preparate din carne de porc, rozmarin la fasole cu ciolan, scortisoara la cafea, in salate pun pe langa uleiul de masline un pic de busuioc cu cimbru si rozmarin si mai sunt multe, cand imi amintesc voi posta. noi adoram mancarea aromata, ne-am obisnuit asa de cativa ani, de cand am descoperit ierburile aromate intr-o carte de bucate.
Am un cosulet impletit plin cu ierburi aromate. de asta ziceam ca m-am chinuit sa-mi plantez cateva plante in ghivece, sa am pentru la iarna dar inca nu stiu daca mi-au iesit bine rasadurile. nu stiu de ce dar nu prea am incredere in plantele din comert. ah, si ador levantica uscata in bucatarie. aromeaza bucataria dupa ce gatesc... -------------------- |
|
|
|
Sep 29 2009, 03:13 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Mie mi se pare saraca in condimente bucataria traditionala romaneasca. Sunt atatea mancaruri in care bunicile noastre nu baga condimente pentru ca nu le cunosc si pentru ca dau alt gust.
Putine gospodine folosesc oregano in sarmale sau busuioc si salvie la friptura. De salate nu mai vorbim, in afara de otet, sare si piper, nu prea se foloseste altceva. Noi am inceput sa folosim tot felul de ierburi in mancare pentru ca ne plac preparatele aromate. Am observat ca si bucatarii de 30+ folosesc din ce in ce mai des condimentele. -------------------- |
|
|
|
Oct 5 2009, 01:54 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
tin minte ca bunica nu punea in friptura altceva in afara de telina, patrunjel si marar. de fapt, marar folosea doar la mancare scazuta de mazare.
-------------------- |
|
|
|
May 20 2010, 11:13 AM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Am primit de la niste prieteni care au fost in vacanta in Tunisia o punguta cu diverse condimente.
Printre ele si celebrul Four Spices. Am facut pui Sichuan cu ele si gustul a fost divin! Pe masura ce asteptam sa se gateasca puiul salivam la aroma ce iesea din tigaie Daca gasiti in Romania Four Spices, nu ezitati sa cumparati! Sigur ca se poate folosi la o gramada de retete, noi l-am incercat doar la pui. Iar daca in apa in care fierbi orezul pui curry, garnitura va avea un alt gust, fiind pe placul barbatilor mofturosi cand e vorba de orez -------------------- |
|
|
|
May 20 2010, 08:56 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
Pe mine chiar nu ma tenteaza acest Four Spices....si la o adica nu sunt prietena cu unele condimente...nu sunt prea sanatoase pt organism....
-------------------- |
|
|
|
Jun 8 2011, 10:08 PM
Trimis la
|
|
|
Lalea ![]() Grup: Gradina Postari: 1 Inregistrat pe: 8-June 11 Membrul Nr.: 24,924 |
|
|
|
|
Oct 4 2011, 03:59 PM
Trimis la
|
|
|
Lalea ![]() Grup: Gradina Postari: 4 Inregistrat pe: 4-October 11 Membrul Nr.: 25,014 |
condimentele da tot gustul..de pilda, condiment de sarmale/drob eu pun pe popcorn:D...mammaaa ce bun eee
-------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 8th February 2012 - 12:00 AM |