Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Feb 16 2010, 01:11 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Ingrijirea gradinii in luna martie
Iarna e pe sfarsite, pamantul aproape complet dezghetat, ce e de facut in gradina? Pentru inceput, e cazul sa te apuci de sapatul si greblatul pamantului pentru gradina de legume. Vita de vie: prin aprilie, dupa infrunzire, se tunde. Coacazul, agrisul si smochinul sunt doar cateva plante numai bune de plantat. Voi ce lucrari faceti in gradina, in luna martie? Desigur, daca si vremea tine cu noi -------------------- |
|
|
|
Feb 18 2010, 02:02 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
La noi, tot a doua zi ingheata...doar ghioceii au indraznit sa-si etaleze frumusetea ...iar zambilele sa-si arate coltii...
Normal ca pt inceput se va aerisi gradina, prin curatarea eventualelor resturi uscate precum si prin distrugerea burienilor care au crescut o data cu incalzirea vremii... Crinii care i-am pus in toamna si apucase sa creasca sub PET...mi-au inghetat datorita gerului din iarna aceasta... -------------------- |
|
|
|
Feb 19 2010, 02:18 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Mda, tare frig a fost iarna asta. Dar avand in vedere vremea frumoasa de afara, sper sa vina primavara.
Abia astept brandusele si vremea racoroasa de primavara. E clar. Primul pas e curatarea gradinii de plantele moarte. Le ardeti sau ce faceti cu cele uscate? Le folositi drept ingrasamant pentru restul gradinii? -------------------- |
|
|
|
Feb 19 2010, 03:55 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
Eu am reusit sa curat gradina de flori - de uscaturi - in toamna...intre 2 ingheturi am taiat si tulpinile crizantemelor...
Frunzele le-am aruncat pe gradina mare iar restul le-am pus in saci si le-am dus la tomberon... Eu nu ard nimic...si asa e destul de poluat aerul... Azi a fost superb si aici...ghioceii mei rad catre soare iar lalelele si zambilele isi arata coltii... -------------------- |
|
|
|
Feb 23 2010, 11:07 AM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 748 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
Eu n-am ce lucrari face momentan. M-am uitat sambata prin gradina, inca aveam zapada la trandafiri. Le-am taiat tulpinile, sa nu inghete si acu', ca am vazut ca iese soarele, am scos bidoanele de plastic de pe cioturi. Sa se incalzeasca putin.
ingrijirea_trandafirilor_iarna.jpg ( 512.08k )
Numarul de Transferari: 0-------------------- |
|
|
|
Feb 25 2010, 09:57 PM
Trimis la
|
|
La noi au fost cateva zile superbe...am simtit atingerea primaverii...la fel au simtit si narcisele ( care dupa ghiocei au crescut mai mult ), lalelele iar zambilele abia si-au scos coltii....
Incep sa se observe si cele 9 feluri de lalele pe care le-am comandat de pe net...sper sa nu ma trezec cu toate aceste plante la un fel, sa fie de aceeasi culoare...irisii nu misca iar din cei 3 crini, 2 sigur mi au inghetat... mi-e dor sa le vad inflorite.... -------------------- |
|
|
|
Mar 23 2012, 06:14 AM
Trimis la
|
|
|
Lalea ![]() Grup: Gradina Postari: 3 Inregistrat pe: 23-March 12 Membrul Nr.: 25,142 |
Hello !Iarna mai grea ca si cea din 2011-'12,nu cred ca a mai fost in ultimii 50 ani,mult ger si zapada.
Oare ManaMaiciiDomnului,care e agatata pe gard o sa isi mai revina? Totusi GuraLeului a rezistat si a avut chear flori in Feb. & Mar. Irisul a inceput acum sa-i creasca frunze noi.In toamna'11 sadisem 2 bulbi cumparati de la GradinaDeSud.Pentru ca ei nu mai sunt producatori de cativa ani,nu am gasit sa cumpar flori de gradina Am cumparat din Baumax un mix-bulbi de flori albastre : Stanjenel+Anemona+Gladiola ,pe care urmeaza sa le sadesc. Nici aici nu am gasit flori perene de gradina.Oare acestea vor rezista la iarna ?Nu am posibilitate sa le protejez ! Folosirea parjolului pare riscanta ca metoda de curatare in cazul meu. Tufanica sper sa reanfloreasca la toamna. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 23rd May 2012 - 01:56 PM |