IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Trandafirul chinezesc, Hibiscus
floare_alba
mesaj May 11 2009, 11:10 AM
Trimis la #1

Crin

Grup: Moderator Infogradina
Postari: 657
Inregistrat pe: 5-May 09
Membrul Nr.: 19,579

Eu am primit un pui de hibiscus rosu, acum este la a doua floare, se pare ca ii place la mine ( anii trecuti am mai primit tot asa un puiutz dar dupa prima floare s-a ofilit si nu stiu de ce ) tongue.gif

Voi aveti hibiscus(i)?

--------------------

De milioane de ani florile fabrica spini si de milioane de ani, totusi, oile mananca florile. Oare nu-i ceva serios sa cauti sa intelegi de ce florile se ostenesc sa mai fabrice spini care nu ajuta la nimic ?
Go to the top of the page

+Quote Post
liliana
mesaj May 11 2009, 12:26 PM
Trimis la #2

Admin

Grup: Root Admin
Postari: 1,025
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Parca are maica-mea acasa. Dar cu floare portocalie sau poate rosie, nu mai stiu exact. Poate ma insel. Imi zicea ca face multe flori dar se usuca repede, dupa 1-2 zile deja sunt uscate.

A primit-o acum vreo 6-7 ani si de atunci n-a prea facut flori pana acum vreo 3 ani.

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj May 11 2009, 01:48 PM
Trimis la #3

Crin

Daca va creste si al meu...putem face schimb de lastari... wink.gif

--------------------

De milioane de ani florile fabrica spini si de milioane de ani, totusi, oile mananca florile. Oare nu-i ceva serios sa cauti sa intelegi de ce florile se ostenesc sa mai fabrice spini care nu ajuta la nimic ?

+Quote Post
june
mesaj May 11 2009, 02:26 PM
Trimis la #4

Admin

Postari: 523
Membrul Nr.: 14,943

ce frumos e hibiscusul tau, floare.

desi eu am niste amintiri proaste cu trandafirul japonez. M-am dus la o prietena si am pus
mana pe o frunza. in spate era plina de paianjeni lipiciosi. Oricum, prefer gardeniile smile.gif)

--------------------
I'm hard to get Jack. All you have to do is asq

+Quote Post
floare_alba
mesaj May 11 2009, 02:49 PM
Trimis la #5

Crin

laugh.gif ...se mai intampla.... tongue.gif

--------------------

+Quote Post
june
mesaj May 12 2009, 04:08 PM
Trimis la #6

Admin

da, dar din pacate de atunci am dezvoltat o oarecare neplacere fata de hibiscus.

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj May 12 2009, 05:44 PM
Trimis la #7

Admin

Postari: 1,025
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Si gardenia nu se poate pricopsi cu paianjeni lipiciosi? tongue.gif

--------------------

+Quote Post
june
mesaj May 14 2009, 11:15 AM
Trimis la #8

Admin

Ba da. Si atunci o duci la doctor sa o repare. (Asta s-a intamplat cu biata mea gardenie. s-a umplut de paduchi)

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj May 14 2009, 11:23 AM
Trimis la #9

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 748
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

am avut, mai demult, un trandafir japonez. insa mama mea l-a vrut atat de tare incat i l-am facut cadou.

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj May 14 2009, 02:06 PM
Trimis la #10

Crin

A fost mare? Ce culoare a avut?
Eu mai vreau si alte culori dar deocamdata nu am un loc amenajat numai pentru flori si bubulina mea are"grija" de ele... laugh.gif

--------------------

+Quote Post
june
mesaj May 14 2009, 02:21 PM
Trimis la #11

Admin

smile.gif) cine e bubulina floare alba? fetita ta?

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj May 14 2009, 02:24 PM
Trimis la #12

Crin

Daaaa...e o floricica albastrica...si se pare ca de pe acuma ii plac florile...ca lu' ma-sa... tongue.gif laugh.gif

--------------------

+Quote Post
june
mesaj May 14 2009, 02:24 PM
Trimis la #13

Admin

Vai ce frumos. Si cati anisori are? E micuta?

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj May 14 2009, 02:51 PM
Trimis la #14

Crin

Are un anisor implinit...si cu fiecare zi ce trece...tot urca cu acel anisor.... smile.gif
Acum m-am uitat la ea, iar ea din patutul ei9 se joaca ) s-a uitat la mine si mi-a zambit...parca stia ca de ea scriu ceva... laugh.gif

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj May 14 2009, 04:00 PM
Trimis la #15

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 748
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

sa-ti traiasca fetita Floare Alba. Ne-o arati si noua?

apropo de copii si flori. cand a fost mica, nepotica mea adormea in diverse locuri si pozitii, n-avea treaba. odata, fiind primavara, frumos afara, cald, avea ceva probleme la stomac, cred ca erau colici.
plangea de zor. nu mai stia sora-mea ce sa-i faca. asa ca a dus-o afara, in gradina, sub plop. are unul micut. pitica s-a jucat de zor cu frunzele si a adormit. atat a moflait la frunze, ca sora-mea cand a descoperit, si-a facut o multime de griji, ca poate o fi patit ceva.
nepotica n-avea nimic, dimpotriva era tare vioaie si vesela, parca-i si trecusera colicii. bine, ei stateau la tara si plopul e undeva in spatele gradinii, departe de orice masina, strada.

Si acum, cand a crescut, ii povestim cum a adormit ea sub plop moflaind la frunze laugh.gif laugh.gif

--------------------

+Quote Post
june
mesaj May 15 2009, 11:21 AM
Trimis la #16

Admin

Am gasit o chestie interesanta despre Hibiscus:

Planta de Hibiscus poate fi trecuta pe perioada de vara in pamantul din gradina. In acest scop ea trebuie obisnuita progresiv cu conditiile de afara cand uneori este necesara umbrirea pentru a se evita uscarea lastarilor si frunzelor tinere. Toamna ea se transfera din nou in vas si apoi este aduca in casa. Intrucat cu aceasta ocazie planta este deranjata, iar radacinile sunt scurtate, se are grija ca imediat sa se dispuna de caldura si apa, decurs de 4-5 saptamani, pentru a se favoriza cicatrizarea ranilor si formarea de radacini absorbante. De aceea planta trece printr-un usor repaus prin rarirea udarii si mentinerea ei la 10-12 °C. In a doua parte a lunii februarie se intensifica udarea. Din mai-iunie, planta poate fi pusa din nou in pamantul din gradina.

Deoarece conditiile de afara favorizeaza cresterea plantei care devine foarte viguroasa este obligatorie limitarea dezvoltarii ei. Aceasta se realizeaza prin taieri de recepare, aplicate pe ramurile robuste, la interval de 3-4 ani.

Sper sa va fie de folos sfaturile acestea. Si cine stie? Poate va scoateti hibiscusul afara.

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj May 15 2009, 11:56 AM
Trimis la #17

Crin

oooooooooo eu anul acesta, sigur nu-l scot pt ca inca este un pui...iar la noi vremea este instabila...azi e placut, ieri a fost vant, a plouat si a fost frig...alaltaieri, la fel...
Deocamdata nu ma risc...daca e sa ramana, va ramane si asa... huh.gif

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj May 17 2009, 05:31 PM
Trimis la #18

Crin

Azi, in timp ce stergeam frunzele de la trandafir, am observat niste fluturasi/purici albi ( cred) minusculi care zburau/sareau pe ele...uitandu-ma pe dosul lor am vazut o multine de oua.... ohmy.gif
Le-am sters, apoi, bine cu spirt sanitar ( cum mi-ati zis )...oare am facut bine? Stiti cumva despre ce " monstrii" vorbesc?
Ghiveciul este afara pe pervaz si m-am gandit ca de acolo o fi "prins" ceva.... sad.gif

--------------------

+Quote Post
maxine
mesaj May 18 2009, 04:15 PM
Trimis la #19

Crin

Grup: Gradina
Postari: 368
De la: Cluj
Membrul Nr.: 16,815

noa asta nu o stiam , cu scosul hibiscusului afara.
floare, poate ai paianjeni pe trandafiri. mai bine fa-le o poza.smile.gif

+Quote Post
floare_alba
mesaj May 18 2009, 04:23 PM
Trimis la #20

Crin

La monstrii de pe trandafir? Pai abia i-am vazut cu ochiul liber si asta cum am sters frunzele i-am deranjat, cred si au sarit sau au zburat ( nu stiu ce au facut )...
Initial crezusem ca este scrum de la tigara...dar se pare ca m-am inselat...
Azi iar m-am uitat si inca nu am vazut nimica...o lupa mi-ar trebui... blink.gif

--------------------

+Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 02:15 AM

Informatii Plante

Florarii

Poze Flori

Discutii despre plante si gradina