IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Spathiphyllum
gabibrandabul
mesaj Sep 6 2009, 06:33 PM
Trimis la #1

Lalea
*

Grup: Gradina
Postari: 7
Inregistrat pe: 2-August 09
De la: Cipru, Limassol
Membrul Nr.: 20,585

Buna seara.Cine ma poate sfatui cum sa ingrijesc mai bine o Spathiphyllum? O am de vreun an ..la inceput inflorea frumos se pastrau florile destul de mult.,..dar acu vreo jumatate de an...cand a inceput sa infloareasca am vazut ca se inverzeau imediat ce se desfaceau...si mai nou..florile se fac foarte mici..sunt mai scunde decat frunzele si nu au spatiu sa se dezvolte.Nici nu se observa..trebuie sa rasfir cu degetele frunzele sa le vad.
Ce trebuie sa-i fac?

--------------------
[font="Comic Sans MS"][/font][color="#4169E1"][/color]

Gabitza
Go to the top of the page

+Quote Post
floare_alba
mesaj Sep 6 2009, 09:20 PM
Trimis la #2

Crin

Grup: Moderator Infogradina
Postari: 657
Inregistrat pe: 5-May 09
Membrul Nr.: 19,579

Aceasta planta se mai numeste si Crinul pacii....Din cunostintele mele ( si eu din planta mama am separat mai multi pui ) despre Spathi stiu ca ii place sa aiba radacinile ingramadite dar nu exagerat de multe...Oare a ta nu este prea mare...n-ar trebui sa separi si tu planta respectiva ( asta dupa ce nu mai infloreste )?
Eu zilnic pulverizez apa pe frunze, le mai sterg din cand in cand...le mai dau si ingrasaminte pt stimularea infloririi si bineinteles ca nu le tin in soare direct....

Sper sa e ajute aceste cateva informatii.... wink.gif

Te mai astept si cu alte comentarii...

--------------------

De milioane de ani florile fabrica spini si de milioane de ani, totusi, oile mananca florile. Oare nu-i ceva serios sa cauti sa intelegi de ce florile se ostenesc sa mai fabrice spini care nu ajuta la nimic ?

+Quote Post
floare_alba
mesaj Sep 6 2009, 09:22 PM
Trimis la #3

Crin

Acesta este albumul meu cu Spathi... http://pintzi.sunphoto.ro/Spathiphyllum_-_Crinul_pacii tongue.gif

--------------------

De milioane de ani florile fabrica spini si de milioane de ani, totusi, oile mananca florile. Oare nu-i ceva serios sa cauti sa intelegi de ce florile se ostenesc sa mai fabrice spini care nu ajuta la nimic ?

+Quote Post
maxine
mesaj Sep 8 2009, 09:37 AM
Trimis la #4

Crin

Postari: 368
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: Cluj
Membrul Nr.: 16,815

tare frumos spathiphyllum ai floare, imi place.

Gabitza, tu pui ingrasamant plantei nu?

+Quote Post
floare_alba
mesaj Sep 9 2009, 09:14 PM
Trimis la #5

Crin

Mersi ...si cand ma gandesc ca din planta mama am facut 3 ghivece pt mine iar restul puilor i-am impartit...a fost mareee si a trebuit separata...acuma astept doar sa mi infloreasca ( de cand le-am separat si le-am pus separat in ghivece, nu mi-a inflorit sad.gif ).
Prea multe vreau si eu dintr-o data, nu? laugh.gif

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Sep 11 2009, 02:20 PM
Trimis la #6

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 748
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Sa stii ca la fel am patit si eu cu a mea Spathiphyllum. Acum cativa ani, cand aveam asa ceva. Atat am rarit-o ca nu mi-a mai facut flori vreun an si ceva. Oricum am dat-o unei vecine care mereu cand trecea pe langa fereastra mea se minuna de ea. I-am dat-o, sa nu mi-o deoache la cat se uita dupa ghivecele mele. In schimb am primit de la ea un ghiveci cu o floare roz, nu mi-a zis cum se numeste. L-a primit si ea de la fiica. O sa-i caut denumirea sau pun poza, sa vedeti si voi biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
anamaria.larisa
mesaj Sep 12 2009, 12:26 AM
Trimis la #7

Narcisa
**

Postari: 34
Inregistrat pe: 2-July 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 20,115

CITAT(GABItza @ Sep 6 2009, 07:33 PM) *
Buna seara.Cine ma poate sfatui cum sa ingrijesc mai bine o Spathiphyllum? O am de vreun an ..la inceput inflorea frumos se pastrau florile destul de mult.,..dar acu vreo jumatate de an...cand a inceput sa infloareasca am vazut ca se inverzeau imediat ce se desfaceau...si mai nou..florile se fac foarte mici..sunt mai scunde decat frunzele si nu au spatiu sa se dezvolte.Nici nu se observa..trebuie sa rasfir cu degetele frunzele sa le vad.
Ce trebuie sa-i fac?

uite aici sunt instructiunile pentru ingrijire: smile.gif
Spathiphyllum sau crinul pacii este o flore originara din America Centrala ce infloreste de regula primavara si toamna. Pentru a va bucura de frumoasele flori albe, trebuie sa aveti grija ca planta sa aiba suficienta lumina si apa in toate anotimpurile.
E bine de stiut ca aceasta planta are proprietati benefice, purificand aerului din incaperile unde este asezata. Tocmai de aceea se aseaza in incaperile unde se fumeaza dar si in dormitor.
De regula iarna prefera locurile in care e lumina din plin, iar temperatura e ridicata (cel putin 16-17 grade). Vara cand soarele e foarte puternic Spathiphyllium se dezvolta foarte bine daca este tinuta in incaperi cu semi-umbra.
Pentru a inflori de doua ori pe an, e de preferat sa fie udata in mod regulat dar nu in exces. Astfel in zilele calduroase de vara Crinul pacii se va uda o data la doua zile. In zile friguroase si in special iarna apa se reduce semnificativ, udandu-se la 3 zile, verificand ca pamantul sa fie umed tot timpul.
Este o planta care prefera spatiile in care umiditatea e crescuta. Pentru a pastra aerul umed de doua ori pe saptamana se pulverizeaza apa pe frunze.
Cand planta s-a inmultit foarte tare si tufa a crescut, atunci se transplanteaza intr-un ghiveci mai mare sau se desparte in mai multe tufe. Atunci cand este despartita sau mutata planta nu va mai inflori la fel pentru o perioada de timp.
Sper sa-ti fie de folos biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj Sep 20 2009, 09:54 AM
Trimis la #8

Crin

Va prezint primul bobocel - de cand am separat planta mama... http://pintzi.sunphoto.ro/Spathiphyllum_-_...UEBSCYPBHLEVYJM wink.gif

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Sep 21 2009, 11:04 AM
Trimis la #9

miau-miau

Floricica noua are Floare Alba biggrin.gif Ma bate gandul sa-mi iau si eu, din nou, Spathuphyllum. Sa vad daca-mi da vecina un lastar biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj Sep 21 2009, 12:30 PM
Trimis la #10

Crin

Daca nu ti da vecina...iti voi da eu la anu'... wink.gif

--------------------

+Quote Post
maxine
mesaj Sep 22 2009, 10:12 AM
Trimis la #11

Crin

Foarte frumos bobocel. Cred ca sunt printre plantele mele preferate la capitolul inflorire. Nici nu te miri ca ii spune plantei crinul pacii (oricum prefer planta asta adevaratului crin)

+Quote Post
valentina
mesaj Sep 22 2009, 10:54 AM
Trimis la #12

miau-miau

crinii sunt pagubosi. eu, care am pisici, nu pot creste crini. pisicoasele mele risca sa moara daca rontaie frunze sau petale de crin, orice sortiment ar fi. am patit-o, cu pisica mare. eram cu casa in renovari, pisica nu avea nicaieri iarba proaspata sa pape si a atentat la ghiveciul cu crini, singurul care era lasat la lumina de frica sa nu moara floarea. restul erau date prin vecini si pe la mama. la cateva ore dupa, pisica a inceput sa vomite, sa tremure si am dus-o la medic de urgenta ca mi-era frica sa nu se fi intoxicat cu var. doctorul mi-a spus apoi ca s-a intoxicat cu frunzele de crin. din fericire tratamentul a salvat-o pentru ca am ajuns repede la doctor.

crinul pacii o fi toxic pentru pisici? cand am avut si eu un ghiveci pisicile n-au ajuns la el, ca era la geam, in camera unde pisicile n-au acces. stie cineva daca crinul toxic omoara pisicile?

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj Sep 22 2009, 11:22 AM
Trimis la #13

Crin

Eu nu am pisici si n-am facut experimente de acest gen cu ele... tongue.gif

Pai...incearca...lasa-le sa pape din planta si daca li se face rau...le duci la dr,le salvezi si astfel iti dai seama daca e toxica planta sau nu.... wink.gif

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Sep 22 2009, 01:22 PM
Trimis la #14

Admin

Grup: Root Admin
Postari: 1,025
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Valentina,
Spathiphyllum are o toxicitate moderata pentru pisici, nu le omoara dar e bine sa le tii deoparte de ghiveciul cu Crinul Pacii.

Avem si un articol scris pe tema asta: Plante toxice pentru pisici

--------------------

+Quote Post
maxine
mesaj Sep 23 2009, 09:12 AM
Trimis la #15

Crin

Bine, mirosul de la crin poate omori si un om. Am fost la o nunta, si pe masa trona ditamai crinul roz. Mirosea de numa. Toti de la masa ne-am plans de ameteli si dureri de cap. Ne-am prins ca e din cauza crinului, asa ca l-am mutat cat mai departe de noi.
Imediat dupa ne-am revenit. Deci nici nu ma mir de pisicile tale Valentina. smile.gif

+Quote Post
floare_alba
mesaj Nov 10 2009, 07:07 PM
Trimis la #16

Crin

CITAT(floare_alba @ Sep 20 2009, 10:54 AM) *
Va prezint primul bobocel - de cand am separat planta mama... http://pintzi.sunphoto.ro/Spathiphyllum_-_...UEBSCYPBHLEVYJM wink.gif

Ati facut cunostinta cu bobocelul Spathi....este aproape deschis...si asta ma bucura... rolleyes.gif
Am sa revin cu o poza... tongue.gif

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj Nov 11 2009, 09:23 AM
Trimis la #17

Crin

Priviti-l, ce frumos se deschide... rolleyes.gif
http://pintzi.sunphoto.ro/Spathiphyllum_-_...IROXPDCVBDPOJNX

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Nov 11 2009, 11:57 AM
Trimis la #18

Admin

Grup: Root Admin
Postari: 1,025
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Trebuie sa-mi pozez si eu florile smile.gif chiar daca sunt micute.

Apropo, daca pun nisip in ghiveciul cu Crinul Pacii, pentru a preveni mucegaiul pamantului, are ceva? Floare Alba, ai mai multa experienta cu florile astea. Ce spui?!

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj Nov 11 2009, 01:14 PM
Trimis la #19

Crin

Chiar ar fi bine...sa-ti vedem frumusetile...
Sincer...pamantul de la suprafata giveciului meu, cu spathi, este amestecat cu nisip fin...n-are de ce sa nu-i placa... tongue.gif

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj Nov 13 2009, 01:15 PM
Trimis la #20

Crin

Am o floricica imaculata de spathi....prima floare a plantei de cand este la mine... rolleyes.gif http://pintzi.sunphoto.ro/Spathiphyllum_-_Crinul_pacii

--------------------

+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 02:13 AM

Informatii Plante

Florarii

Poze Flori

Discutii despre plante si gradina