Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Nov 14 2009, 10:55 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
Postul Nasterii Domnului sau al Crăciunului ne dă putinta curătirii trupesti si sufletesti. El închipuie ajunarea de patruzeci de zile a Proorocului Moisi, precum si postul patriarhilor din Vechiul Testament. După cum aceia asteptau venirea lui Mesia cu post si rugăciune, asa se cuvine să astepte crestinii si să întâmpine prin ajunare pe 'Cuvântul lui Dumnezeu' născut din Fecioara Maria.
Acest post tine 40 de zile: de la 15 Noiembrie la 25 Decembrie, lăsăm sec în seara sfântului Filip, la 14 Noiembrie. Dacă această zi cade Miercurea sau Vinerea, începem postul în seara zilei de 14 Noiembrie. Postim de carne , ouă si brânză. Lunea, Miercurea si Vinerea mâncăm bucate fără unsoare (ulei) si fără vin. Martea si Joia se dezleagă la untdelemn si vin. Sâmbetele si duminicile ,până la 20 decembrie exclusiv, se dezleagă la untdelemn, vin si peste. Dacă în zilele de Luni, Miercuri si Vineri prăznuim vreun sfânt mare, însemnat în calendar cu cruce neagră (+), mâncăm untdelemn si bem vin; iar de va cădea hramul bisericii sau sărbătoare însemnată în calendar cu cruce rosie (+), atunci dezlegăm si la peste. Martea si joia mâncăm peste, untdelemn si bem vin, când cade în aceste zile: vreun sfânt mare, hramul sau sărbători cu rosu. În ziua de Ajun se mănâncă tocmai seara si anume: grâu fiert îndulcit cu miere, poame, covrig sau turte din făină, căci cu seminte a ajunat Daniil proorocul si cei trei tineri din Babilon, care au închipuit - mai înainte - Nasterea lui Hristos. La Crăciun, în orice zi ar cădea mâncăm de dulce. -------------------- |
|
|
|
Nov 14 2009, 11:05 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Infogradina Postari: 657 Inregistrat pe: 5-May 09 Membrul Nr.: 19,579 |
Din data de 15 noiembrie putem vorbi linistiti despre marele eveniment ce va urma, in aceste saptamani copii invata poezioare si cantece de iarna, colinde...si poate multi dintre noi vor incepe sa-si calculeze bugetul si pana unde se pot intinde cu cheltuielile...
Sa incercam ca in aceste saptamani sa fim mai buni unii cu altii, mai atenti cu semenii nostrii aflati in suferinte si mai darnici fata de acei copii carora soarta nu le-a suras... Facand unele ca acestea vom reusi sa-L intampinam pe Pruncul Iisus cum se cuvine... P.S. ce reprezinta Craciunul pentru tine ( d.p.d.v. spiritual sau moral ) ? -------------------- |
|
|
|
Nov 16 2009, 12:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 368 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: Cluj Membrul Nr.: 16,815 |
Ce ma bucur ca ai pus un post despre Craciun. Il astept cu nerabdare. De abia astept sa fie "dezlegare" la colinde (stiam din ceva batrani ca doar din 1 decembrie se asculta colinzi, altfel se intampla nu stiu ce )
Pentru mine Craciunul e timpul petrecut cu familia (stiu, pare un clisei). Ne da ocazia de a lucra in echipa, de a fi impreuna unul cu altul, de a vorbi cate vrute si nevrute. De altfel parca in nici intr-un an Craciunul nu e la fel. De abia astept. Sper din toata inima sa ninga |
|
|
|
Nov 16 2009, 01:40 PM
Trimis la
|
|
Ai mare dreptate MAXINE....si eu petrec Craciunul alaturi de cei dragi...si parca -cum ai scri si tu - nu e la fel in fiecare an...
Si mie imi plac colindele...cele cantate de Fuego si Dtefan Hrusca....si nu numai... Bradut impodobit aveti de Craciun, in casa? Noi doar natural avem...imi place mirosul de brad... -------------------- |
|
|
|
Nov 16 2009, 03:33 PM
Trimis la
|
|
![]() Crin ![]() ![]() ![]() Grup: Gradina Postari: 368 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: Cluj Membrul Nr.: 16,815 |
Cum sa nu avem brad?
Din pacate de ceva ani am trecut la brad artificial. Face mai putina mizerie, si ca sa o citez pe mama suntem ecologi. Dar cateva ramurele de brad tot cumparam, pentru ca parca nu este miros pe pamant ca si cel de brad si globuri si cozonaci. Si mie imi place Hrusca. Anul trecut in preajma Craciunului am descoperit Baladele lui. Superbe! |
|
|
|
Nov 16 2009, 05:24 PM
Trimis la
|
|
Noi suntem la ai mei la tara, de Craciun....si inca se pastreaza traditia colindatului de catre copii...zic inca, deoarece de la an la an sunt tot mai putini....
Bradul il impodobim in Ajun sau cu o zi doua inainte.... In aceasta perioada cred ca fiecare dintre noi incearca sa faca mai multe fapte bune ( milostenie ). -------------------- |
|
|
|
Nov 16 2009, 05:48 PM
Trimis la
|
|
Da si noi tot atunci. Pai voi de unde aduceti bradul? Aveti padure prin apropiere?
Inca mai merg copiii la colindat, stiu ca si la noi vin destul in Noaptea de Ajun. |
|
|
|
Nov 16 2009, 06:21 PM
Trimis la
|
|
In perioada respectiva is pline pietele si colturile de strada, de brazi...
-------------------- |
|
|
|
Nov 17 2009, 11:51 AM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Anul trecut, de Craciun, am vazut, pentru prima data, o frumusete de bebelus. Avea doar cateva zile. Anul acesta avem alt bebelus in bloc, alta "jucarie" dar ceva mai mare.
Nu tinem brad natural pentru ca nu avem unde. Avem un bradut mic, artificial, dragut din cale afara, pe care il tinem pe biroul meu. Poate vom cumpara un ghiveci cu brad, daca gasim unul mai mic. Cunosc oameni care nu fac brad, nici macar artificial, de Craciun. La ei sarbatoarea asta se rezuma la taierea porcului, gatit cat mai multe feluri de mancare si dormit. Oricum asta fac in fiecare zi.... De Craciun se uita mai mult la Etno. Si atat. Bradul natural face mizerie, cel artificial e scump, nu are rost sa se chinuie cu impodobitul, cu globuri sau beculete. E o casa trista ... Nici macar la biserica nu se duc de Craciun. Anul trecut am avut un Craciun frumos. A fost surioara pe la mine, am luat orasul la picior si am facut o multime de poze la tot felul de cladiri. A fost vreme buna, senin, mult soare insa groaznic de frig. Abia astept data de 25 decembrie. Nu ne-am pregatit in mod special dar este timp -------------------- |
|
|
|
Nov 17 2009, 12:40 PM
Trimis la
|
|
Din pacate mai sunt si astfel de oameni....care in existenta lor profita din plin de placerile trupesti ale vietii si cam atat...
Noi mereu avem brad mare...il tinem pe terasa inchisa din fata intrarii principale in casa...acolo fiind mai rece, nu se scutura chiar asa de tare....si-l tinem pana la Boboteaza ( dupa ce-l stropeste preotul )... -------------------- |
|
|
|
Nov 17 2009, 03:30 PM
Trimis la
|
|
Sunt unii din pacate care au brad doar pentru ca au copiii mici. Cum cresc copiii cum dispare si bradul de Craciun. Cunosc o gramada de familii de genu. E intr-un fel trist.
Iar cat despre placerile trupesti asa e.... Lumea se preocupa mai tare de stomac. |
|
|
|
Nov 17 2009, 07:52 PM
Trimis la
|
|
Voi tineti post? Daca da, cate zile din saptamana sau in care saptamani?
Se pare ca majoritatea credinciosilor posteste in prima respectiv ultima saptamana din acest Post iar in rest lunea, miercurea si vinerea.... Ce alimente preferati in aceasta perioada? -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2009, 11:39 AM
Trimis la
|
|
Va place Fuego?
Dar Raoul? Noi deja am inceput sa acultam colinde...ne-a fost tare dor de ele... Voi ce artististi care canta colinde, preferati aveti? -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2009, 11:53 AM
Trimis la
|
|
Dar de Andra, ce ziceti? Are o voce divina....
Si inca un colind ...mai ritmat. -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2009, 11:55 AM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 1,025 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Vai, eu nu reusesc sa tin post. Adica, nu post negru. Nu rezist fara mancare mai mult de 5 ore. Lesin instant cand foamea atinge cote prea ridicate
Din cand in cand tin post miercurea sau vinerea, adica mananc doar chestii vegetale. Cleopatra Stratan imi place. E o copilita cu o voce deosebita -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2009, 12:15 PM
Trimis la
|
|
Nu stiu de ce, insa eu te vad slabuta....Am o vara, arata super bine...dar daca ai vedea cat mananca, te-ai speria....asa este felul ei....
In schimb eu cum mananc ceva mai...consistent se si obsearva dupa un timp... Si eu mai tineam post...insa de cand cu pitica...nu prea merge... In acesta perioada deosebit de importante sunt si faptele bune..." Credinta fara fapte ( bune), moarta este" -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2009, 01:24 PM
Trimis la
|
|
Pai sunt slabuta, am numai 52 de kilograme tocmai de aceea nu rezist mult fara mancare
De acord cu faptele bune. Desi as tinde sa spun ca nu tine doar de post ci de comportamentul individual permanent. Degeaba faci fapte bune in postul Craciunului daca in restul anului injuri, calci pe oameni si nenorocesti vieti -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2009, 03:03 PM
Trimis la
|
|
asa este...
Dar oare cei din ex date de tine...sunt capabili de fapte bune? Sau au in sange acele "deviatii" umane....? Ofof.... -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2009, 04:12 PM
Trimis la
|
|
Ma tot gandeam zilele astea la cat de inumana poate fi fiinta umana. Paradoxal, stiu! Nu de alta dar am primit o carte despre Auschwitz iar primele intrebari care mi-au venit in minte, la vederea imaginilor, au fost "Cum au putut oamenii sa fie atat de cruzi?! Cum ne mai putem numi persoane?!".
Suntem capabili de fapte bune insa nu le facem. Poate pentru ca suntem egoisti, poate suntem ignoranti, nesimtiti, nepasatori sau pur si simplu nu vrem. E mai usor si mai simplu sa faci rau, chiar involuntar. Pana si cateva vorbe aruncate in vant poate strica o legatura stransa. Mai ales daca sunt vorbe "aruncate", in furie, in momente sensibile. Doare sa vezi ca persoana in care aveai incredere poate fi atat de egoista. -------------------- |
|
|
|
Dec 4 2009, 02:04 PM
Trimis la
|
|
Se apropie o alta mare sarbatoare...a Sf.Nicolae....
Cred ca fiecare dintre noi cunoaste minunile pe care le-a faptuit acest mare Sfant.... Iar noi, oamenii de rand...an de an incercam sa-i urmam exemplul...adica, sa facem o bucurie celor dragi si nu numai... Un dar oricat de mic ar fi el, dat din inima, aduce chiar si pt cateva clipe zambetul pe buze celui care il primeste.... Eu, ii multumesc lui Dumnezeu pt ca desi criza se simte la buzunar...am reusit sa adum cateva zambete decopilasi... Voi ati primit/dat cadouri? -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 23rd May 2012 - 01:55 AM |