IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Cactusi, plante suculente
liliana
mesaj Feb 16 2010, 01:47 PM
Trimis la #1

Admin

Grup: Root Admin
Postari: 1,025
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Cactusii

Plante suculente, cu o rezistenţă ridicată la uscăciune şi ariditate. Pentru a rezista la condiţiile vitrege din deşert tulpina lor se transformă într-un adevărat rezervor de apă ce le-a adus numele de „cămila verde”. Locul de origine a cel puţin două treimi din totalul cactuşilor este Platoul Mexican.

Specii de cactusi:

1. Sagurokaktus gigantea sau Printesa Noptii

2. Opuntia ficus indica

3. Mammilia

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
floare_alba
mesaj Feb 18 2010, 02:16 PM
Trimis la #2

Crin

Grup: Moderator Infogradina
Postari: 657
Inregistrat pe: 5-May 09
Membrul Nr.: 19,579

Cactusii fac parte din marea familie a suculentelor...chiar daca sunt considerati purtatori de ghinion ( datorita tepilor - din cate am inteles ) florile lor sunt superbe... unsure.gif

--------------------

De milioane de ani florile fabrica spini si de milioane de ani, totusi, oile mananca florile. Oare nu-i ceva serios sa cauti sa intelegi de ce florile se ostenesc sa mai fabrice spini care nu ajuta la nimic ?

+Quote Post
liliana
mesaj Apr 6 2010, 12:34 PM
Trimis la #3

Admin

In cresterea cactusilor trebuie respectate cateva reguli simple:

- Structura solului trebuie sa fie slaba
- Vara cactusii necesita soare puternic si stropire regulata
- De toamna tarzie pana primavara cactusii se tin intr-un loc rece
- Intepatura ghimpilor cactusului poata cauza durere neplacuta si senzatii de mancarime, de aceea cactusul nu se atinge
- Numarul staminelor, petalelor, culoarea, pozitia si dimensiunea florilor este foate diversa
- Cactusii uriasi cunoscuti din America de Nord de exemplu cresc pana la 15 metri, cel iubit de colectionari Echinocactus grusonii sunt globulari si pot avea diametru de 1 m

Citeste mai multe despre cactusi I si despre cactusi II

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj Apr 10 2010, 09:41 PM
Trimis la #4

Crin

Eu am pierdut f multe plante in aceasta iarna, printre care si multe suculente... sad.gif

Dupa ce am golit ghivecele de pamant mi am promis ca, pana nu am un spatiu suficient de mare pt cate flori imi doresc, sa nu mai achizitionez....am fost f suparata...

Promisiunea a tinut cat a durat supararea... tongue.gif Am incept sa mi refac colectia de plante insa cu limita...smile.gif

--------------------

De milioane de ani florile fabrica spini si de milioane de ani, totusi, oile mananca florile. Oare nu-i ceva serios sa cauti sa intelegi de ce florile se ostenesc sa mai fabrice spini care nu ajuta la nimic ?

+Quote Post
liliana
mesaj Apr 11 2010, 12:15 PM
Trimis la #5

Admin

biggrin.gif Sa stii ca si eu am zis la fel. Pana cand am cumparat un nou ghiveci, teoretic pentru busuioc si salvie. Acuma, voi vedea daca le voi folosi pentru mirodeniile astea sau voi planta cine stie de floare imi pica draga biggrin.gif

Si eu am un cactus, l-am primit de la un vecin care nu mai avea spatiu in apartament de flori biggrin.gif si am reusit sa-l pun pe "picioare". I-am pus pamant in ghiveci, cateva coji uscate si maruntite de oua de prepelita si acum n-are treaba. Ii merge tare bine. Abia astept sa infloreasca, sper ca prin vara sa am floricele smile.gif

Nu stiu ce soi e, vecinu n-a stiut nici el.

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj May 20 2010, 10:58 AM
Trimis la #6

Admin

O floare rosie de cactus. Superba!

Prietena colegei de birou are multe flori toate bine ingrijite si frumoase smile.gif

--------------------

+Quote Post
floare_alba
mesaj May 20 2010, 08:54 PM
Trimis la #7

Crin

e o minunata floare rosie de EPIPHILLUM rolleyes.gif .....a mea a fost ucisa de ger iarna trecuta.... sad.gif

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

3 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (3 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 01:44 AM

Informatii Plante

Florarii

Poze Flori

Discutii despre plante si gradina